hu | en

erzsébet szálló pályázat
paks, szent istván tér
2006

Az Erzsébet szálló épülete Paks egyik értékes klasszicista ékköve. Itt az új funkciók elhelyezése és az építészeti felújítás mellett a régi értékek megőrzésére helyeztük a hangsúlyt. A nagyvonalú portikusz, a tagozatok, az attraktív lépcsőház, a boltozatos belső terek, mind olyan építészeti értékek, amelyeket meg kell őrizni, sőt az újjáépítés során építészeti eszközökkel helyzetbe kell hozni.

A wellness épületszárny épületeit úgy alakítottuk ki, hogy természetes módon illeszkedjen Paks óvárosának szövetébe. Az új épületszárnyak traktus mélysége, tetőidoma hasonló a környező épületeknél fellelhető megoldásokhoz.

Az épületszárnyak úgy helyezkednek el az építési telken, hogy térfalat képeznek a külvilág felé, egyúttal az Erzsébet szállóval közösen intim, védett, zöld udvarokat hoznak létre.

építész tervező:
Földes László
Gönczi Orsolya
Mórocz Tamás

építész munkatársak:
Antal Gabriella
Falb Anita
Sirokai Levente
Taraza Boushra

terv: 2006

1  2  3  4  5  6  7