MMÖNK székháza

középület
Lendva, Szlovénia
2022

Lendva történelmi városrészében, a Fő utcán található a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség székháza, melynek belsőépítész és építész tervezésével irodánkat bízták meg.

Az épületegyüttes egy műemléki szempontból igényes utcafronti főépületből és a telek hátsó részén húzódó magtárból áll. A főépületet a két háború között neobarokk építészeti elemekkel gazdagították (főbejárat fölötti attika dísz, erkély).

Az átalakítás során irodaterek kialakítása, illetve az ifjúság részére közösségi tér létrehozása a cél. úgy, hogy közben az épület ipari karakterét megőrizzük. Valamint ezt a lehető legkisebb beavatkozással kívántuk megvalósítani úgy, hogy a későbbi gazdaságos üzemeltetés biztosított legyen.

Az épületben elkülönítve helyeztük el a nagyforgalmú publikus és a nem publikus tereket. Az igényesebb műemléki épületben irodai és reprezentatív funkciókat helyeztünk el. Az udvari szárnyban a helyi nyomtatott és internetes sajtó szerkesztősége kapott helyet. A volt magtár földszintjén kávézót alakítottunk ki a hozzá tartozó terasszal. Az udvaron fontos szerepet kapott a növényesítés.

felelős tervező:
Földes László

építész munkatárs:
Béni Bernadett
Schmidt Márta

Gál-Hevér Dominika
Malkócs Krisztina
Schoblocher Edina

belsőépítészet:
GOOD AT FORMS
Armaganjan Armen
Csepi Dániel
Székely Dávid

tájépítészet:
Geum Műterem
Lád Gergely

netto alapterület: 654 m2

terv: 2019 – 2022

megépült: 2022